.

.

tiistai 4. huhtikuuta 2017

Minäkö YO-kirjoituksiin?!

Muuttoajatukset Espanjaan antoivat kimmokkeen jatkaa espanjankielen opiskelua ja reippaana tyttönä ilmoittauduin viime syksynä aikuislukion kursseille. Pari iltaa viikossa veivät hyvän siivun arjesta, mutta tavoitteet mielessä kävin sinnikkäästi tunneilla ja tein tehtäviä sen minkä ehdin. Meitä oli alle 10 hlön sekalainen seurakunta ylä-asteelaisesta tytöstä eläkkeelle jääneeseen pastoriin ja hauskaa oli. Ei ihan sitä, mitä lukion penkillä aikoinaan (vaikka kikatettiin sielläkin). Opettaja Hanne kannusti rennolla asenteellaan opiskelemaan omien resurssien mukaan. Oli piristävää ja ilahduttavaa tavata hänen tyyppinen "moderni" opettaja. Kun opiskelusta ei tarvinnut ottaa paineita, vapautti se mieltä keskittymään oikeasti oppimiseen stressaamisen sijaan.

Tavoitteet korkealla!

Kun opettaja ensimmäisen kerran mainitsi, että "kai te nyt kirjoittamaan menette keväällä?", naurahdin. Jatkoin opiskeluja oppimisen takia ja päätin jo syksyllä, että tästä en nyt ota paineita. Teen sen, minkä pystyn. Mutta sisäinen leijonani oli tietenkin eri mieltä. Kun kerran täällä ollaan, niin sama mennä loppuun asti.

Olen surkea pänttääjä ja kannoin asiasta stressiä viimeiset pari viikkoa. Viikonloppuisin on ollut sitä ja tätä ja viikolla aivotoiminta töiden jälkeen on melko rajallista. Kirjoituksia edeltävällä viikolla päätin, että nyt en stressaa. Valmistaudun kirjalliseen kokeeseen samoin kuin kuunteluosioonkin. Katsomalla Netflixistä espanjankielisiä ohjelmia.

Ei tämä nyt sentään ihan koko totuus ole. Pläräilin kielioppiasioita ja tein yhden vanhan yo-kokeenkin. Onneksi kielipohjani on hyvä, sillä olen käyttänyt kieltä enemmän kuin moni kokeen suorittava. Latinalainen musiikki pauhaa päivittäin ja kuubalaisten tanssinopettajien kanssa tulee hupateltua silloin tällöin. Some mahdollistaa chattailyt merten taa espanjankielisten ystävien kanssa.

Fiilistelyä (Pueblo Mijas)
Siellä sitä sitten taas istuttiin. 10 vuoden jälkeen eväsleivät  rasiassa ja lyijykynä kädessä. Seuraavalla viikolla opettaja lähetti maililla alustavat tulokset ja kertoi, että kokeesta pätkähtää L tai E. Oman arvioni mukaan todennäköisemmin E, mutta toivossa on hyvä elää. Tähänkin olen jo supertyytyväinen ja bileet on taatusti ansaittu ;)!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti