.

.

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Uusia tuulia...

Pitkään se iti, pikkutytöstä lähtien. Ajatus, että ulkomaille on asumaan päästävä. 17-vuotiaana koetti lähtö ensimmäisen kerran ja itkien tultiin takaisin. Mielummin olisi jääty kuin palattu. Vuoden päästä lähdettiin uudestaan, mutta palattava oli päättämään opiskelut loppuun, ja joku poikaystävän tekelekin odotteli.



mallorca työharjoittelu
2006 Mallorcan "kämpän" rappusilla


Lakin sain kouraan ja matkailuvirkailijan paperitkin. Tuli yhtä sun toista ja humps! Yhtäkkiä olinkin pienen pojan äiti. Haave ulkomaille muutosta sai jäädä taka-alalle ja oli tyydyttävä satunnaisiin lomamatkoihin. Ajan myötä kaukokaipuuta helpottamaan elämääni asteli latinalaiset tanssit, joiden rytmeistä olen saanut virtaa, iloa ja itsevarmuutta. Samalla alkoi kehittyä myös ihania uusia, samanhenkisiä ystävyyksiä.


vauva espanja maspalomas lapsi
2009 V:n ensimmäinen matka Espanjaan

Reilu vuosi sitten mieltä kaivertanut ahdistus tuli huippuunsa. Minun oli sekoitettava pakka uudestaan ja laitettava arvot uuteen järjestykseen. Mitä oikeasti elämältäni haluan? Sain nasevia neuvoja, rustasin paperille ajatuksia, tein kaavioita ja taulukoin plussia ja miinuksia. Lakkasin luettelemasta syitä, miksi en voisi ja käänsin mieleni "miksi ei?" - asentoon. Aloin aktiivisesti miettiä ratkaisuja kysymyksiin surkuttelun sijaan. Vain minä olen oman mieleni herra. Vain minä luon esteet unelmilleni. Kaikki on mahdollista, kun uskoo ja tekee töitä unelmiensa eteen. Ja luottaa siihen, että lopulta kaikki menee hyvin.


fuengirola espanja lapsiperheet lapsi
2013 Kahjot Aurinkorannikolla


Koko prosessin suurimpana tukena on ollut mieheni, paras ystäväni. Hänen kainalossaan on ollut turvallista kipuilla, pähkäillä ja unelmoida. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, tuntuu, että yhdessä voimme saavuttaa mitä vaan. Nyt meillä on allekirjoitettu vuokrasopimus uudesta kodista Espanjassa, kilometrin päässä poikani uudesta koulusta.



mijas fuengirola ravintola
Näkymä Pueblo Mijaksesta Fuengirolaan

Moni asia etsii vielä uomiaan. Nykyisen asunnon kohtalo, uudet työpaikat, arjen kulku uudessa asuinpaikassa ja koiraan liittyvät kysymykset ovat aktiivisesti mielen päällä. Mutta innon aikaansaama energia kantaa aivan uudella tavalla. Samaan aikaan ajatus siitä, että kaikki menee hyvin pitää mielen rauhallisena.

Tavoitteena on myllätä elämää vähän uuteen uskoon. Vaikka arki koettaa uudessakin kodissa, suorittamisenergiat saavat luvan väistyä ja aikaa annetaan enemmän perheelle.
Blogiini yritän parhaani mukaan kirjata ajatuksia uusista tuulista ja kokemuksista.

Hasta luego! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti